Premier Hospitality

Sam’s Riverside Hammersmith London

Sam’s Riverside
Written by Roma Publications

Sam’s Riverside

 

Award-winning hospitality specialists, DesignLSM were tasked with designing the interiors for restaurateur Sam Harrison’s new brasserie concept at Riverside Studios in Hammersmith, London. Following their successful partnership on previous projects, DesignLSM and Sam have collaborated together once again to bring West London’s dining scene a new highly refined restaurant that depicts the vibrancy and creativity of the neighbourhood.

Sam’s Riverside
Located on the ground floor unit of the studios, Sam’s Riverside is attractively framed by impressive views of Hammersmith Bridge and the famous Thames Path. DesignLSM’s brief was to create a sophisticated and contemporary dining environment using the riverside setting as a focal point within their design. Whilst employing the same interior language throughout, DesignLSM have divided the 4,000sqft restaurant into distinct areas creating a cohesive guest journey throughout
the space.

The main entrance from Crisp Walk is enhanced with elegantly lit copper signage. A secondary entrance from the studio leads diners through an illuminated slatted tunnel filled with a prominent selection of wines. Cosy burnt orange banquette seats have been situated by the open kitchen space providing generous views of the restaurant’s culinary process. A large marble-topped cocktail bar adorned with retro style lamps and pastel pink bar stools creates a social ambience at the centre of the space.

The main restaurant benefits from expansive windows affording maximum natural daylight and atmospheric river views. Large blown glass pendants and bespoke wall fixtures illuminate the space with warm light that transitions seamlessly throughout the day. The restaurant also accommodates an 18-cover private dining room which is enclosed by modern Crittal screens.

A Considered Palette
The honesty of the materials is a key driver to DesignLSM’s overall aesthetic with every element being carefully considered throughout to ensure that the space seamlessly unifies together. A palette of stained oak, brass and marble sits amongst polished concrete floors and columns of the existing structure. The designers were also influenced by colour tones from Sam’s culinary roots introducing subtle nods through furnishings and a palette of rich dark teal, burnt orange and pale pinks.

The restaurant also features commissioned artwork pieces by local artist Tomo Campbell with bold, layered arrangements of complementary colours offsetting the softness of the interior details.

The Design Results
“It was key for us to understand and translate Sam’s vision into a narrative that had real resonance for him as well as his new London audience. This project has been a true labour of love for us and Sam and we have relished the opportunity to work with him again and help create an exciting new restaurant proposition that I’m sure will thrive within the local community,” said Tom Munson, Senior Designer at DesignLSM

Restaurant owner Sam Harrison added: “I worked with DesignLSM on my last two restaurants and had no doubt that I wanted to work with them again on my new project. I had so many ideas and dreams in my head for what I wanted Sam’s Riverside to be and I am so grateful for DesignLSM making that happen. I am really proud of what we have achieved and I think they have managed to create something outstanding and fitting for our incredible locations and views. I love the look and feel of the room and almost more importantly, how it operates.”

About the author

Roma Publications

Leave a Comment